Perjantai-iltapäivää viettämässä terassilla, uuni lämpiämässä pizzaa varten, ja odotellaan että naamaan tulis lisää pisamia. Jatketaan nyt siitä mihin viime kerralla lopetettiin. Eli lauantaina vietettiin leppoista kotipäivää kämppisten kanssa ja suunnitelmissa oli katsoa illalla pari elokuvaa mitkä oltiin ostettu. Kylään tuli kourallinen poikia, Louisan eli yhden asukin kavereita. Kun kerrottiin leffasuunnitelmista niin yksi niistä totesi, että no mennään meille katsomaan elokuvaa, meillä on leffateatteri. Selvä sitten! Jos ootte ikinä katsonut MTV Cribsiä niin voitte kuvitella millainen talo niillä oli. Ja oma leffateatteri! Mekaaniset nojatuolit oli niin mukavia että osa nukahti leffan aikana. =)

Saatiin puhelu kiinteistönvälitysagentilta joka oli löytänyt meille ehkä sopivan asunnon. Lähdettiin porukalla katsomaan sitä ja VAU! Ei voi muuta sanoa. Se ei ole mikään omakotitalo vaan siinä on tavallaan samassa talossa kolme asuntoa, joista 1. ja 3. kerroksen asunnot ovat meille, eli muutan yhdessä viiden muun vaihto-oppilaan kanssa. Kaksi ranskalaista tyttöä, Benédicte ja Emmanuela, kaksi ranskalaista poikaa, Tanguy ja Geròme, ja yksi suomalaistyttö Maria ovat siis mun tulevat kämppikset. Jakaudutaan asuntoihin luultavasti niin, että mä asun poikien kanssa, koska ranskalaistytöt haluavat pysyä yhdessä ja jos mä menisin niiden kanssa, niin talossa olisi kaksi Emmaa. Päädyttiin sitten tähän ratkaisuun. Me asutaan 1. kerroksessa. Ja lisää itse asunnosta. =) Talon omistaja ja rakennuttaja on sisustusarkkitehti ja kämppä valmistui reilu viikko sitten, me oltiin ensimmäiset ketkä kävi katsomassa sitä. Eli kaikki uutta ja toimivaa. Pihalla uima-allas ja iso patio, asunnoissa isot terassit ja kolme isoa makkaria ja kolme kylpyhuonetta, yhdessä niistä on myös poreamme. Paljon säilytystilaa ja kokovartalopeilit, mä saan asunnon walk in closetin!! :)

Talon paras juttu löytyy luultavasti katolta. Oma kattoterassi johon mahtuu ehkä 150 ihmistä, jos tiivistetään niin sit vielä enemmän. Illalla tosi upean näköistä kun koko piha ja talo on valaistu, katolta näkee koko kaupungin ja vähän ylikin. Aivan mahtavaa =) Mun osuus vuokrasta on jotain 185 euroa mikä on aika naurettava hinta, jos mietitään että maksan mun hikisestä yksiöstä Järvenpäässä 452e/kk. Taidan jäädä tänne. Kaverit, jos haluutte tulla kylään niin meiltä löytyy kyllä tilaa. =) Ainiin, siistein juttu meinas unohtua. Talon seinää pitkin aina kattoterassilta patiolle asti valuu vesiputous, joka illalla valaistuna vaihtaa väriä jatkuvasti. Että semmoista. Kirjoitettiin vuokrasopimukset seuraavana päivänä. Ensi viikolla pitäisi päästä muuttamaan.

Maanantaina karu paluu arkeen. Nyt alkoi oppitunnit. Aamulla heti ensimmäisenä klo 8.30 Advanced Spanish 1 ounouuuuu. No mutta opettaja on tosi kiva. Tämän aineen tunteja on neljä kertaa viikossa eli tulee olemaan varsin intensiivistä opiskelua. Ja ryhmässä on kuusi opiskelijaa eli saa melkeinpä henkilökohtaista opetusta. Sitten pikku hyppytunti, jonka jälkeen jatkettiin Negocios en el mercado global -kurssilla, eli liiketoiminta kansainvälisillä markkinoilla. Opettaja jenkki, opetus englanniksi. Vaikutti ihan kivalta. Heti putkeen Sintaxix de Español eli jotain espanjan kielioppia. Taas tosi pieni ryhmä, meitä on 3 suomalaista ja 4 jenkkiä, eli taas luulis oppivan jotain. Hyppärin jälkeen Sistemas de control administrativo, ollaan ainoot vaihto-oppilaat kurssilla, opettaja puhuu espanjaa tositosi nopeesti ja epäselvästi, jos opetus olisi englanniksi niin siitä selviäisi mut nyt ehkä joudutaan jättämään kurssi pois lukujärjestyksestä. Tiistaisin koulua 8.30-10, ja tosiaan Español Avanzado kurssi edelleen. Kun koulupäivä oli ohi lähdettiin shoppailemaan, 6 tuntia vierähti nopeasti ja kun palattiin takaisin talolle, portailla odotti kiva yllätys: mun rinkka!!!! OUJEE! Kahden viikon odottelun jälkeen oli ihan kiva saada omat tavarat. =)

Meillä on keskiviikot vapaata koulusta. Hihii! Koko päivä meni kyllä koulutöitä tehdessä, eli ei tää ihan pelkkää lomailua ole. Eikä edes paistanut oikein aurinko niin että oltais voitu istua ulkona ja samalla saada vähän aurinkoa. Illalla lähdettiin isolla porukalla elokuviin kattomaan Sherlock Holmes. Liput ovat täällä törkeän halpoja, maksoi 42 pesoa eli noin 2 euroa. Leffasnäksinä nachoja juustokastikkeella, salsalla, sipulilla ja tomaatilla. Hyvää! Mutta ei ehkä niin terveellistä. Ei se mitään.

Torstaina koulua ja ruokaostoksia. Koululla se leffateatteripoika, Ricardo, kutsui meidät illanviettoon niiden talolle. Ei tarvinnut kahdesti miettiä vastausta. :D Alkuilta vierähti kokatessa ja koulutöitä tehdessä, sitten saatiin vieraita. Talon meksikolaisen vahvistuksen eli Capun neljä kaveria tuli viikonlopuksi kylään meille. Istuttiin terassilla juomassa kaljaa ja syötiin nachoja ja quacamolea, pojat soitti kitaraa ja laulettiin, tällaista opiskelijaelämän pitäis ollakin. Lähdettiin joskus puol 11 sitten sinne Ricardon talolle, luultiin että siellä on ihan isot bileet, mutta ei niitä ollut kun vaan 4 poikaa siellä. No meidän ryhmä rämä pisti bileet pystyyn ja tunnelman kattoon. :) Otettiin alkuun ihan varovasti, kun tiedettiin että seuraavana aamuna on koulua taas 8.30, mut sit kello olikin yhtäkkiä jo puol 4 ja pöytä täynnä tyhjiä pulloja ja shottilaseja. Kömmittiin kotiin ja pistettiin kello soimaan aamuseiskalta, vakaa aikomus siis herätä aamulla reippaana kouluun. Mä heräsin kuitenkin aamulla siihen, kun Capu ilmoitti että te tytöt ette oo menossa kouluun, hän oli perunut meidän taksikyydin, ja katoin että oho kello olikin jo melkein 8 eli ehkä on parempi jäädä kotio.

Ja taivaalla oli sellainen harvinaisuus ku aurinko! Mentiin aamupäivällä hieman pihalle köllöttämään. Illalla on tulossa porukkaa meille viettämään fiestaa eli pitäis tässä ruveta hieman pistämään paikkoja kuntoon. Nyt tuoksuu siltä että pizza on valmis eli hasta pronto!

AINIIN AINIIN!!! Eilen musta tuli täti! Sisko Jenni sai terveen pienen poikavauvan eilen myöhään iltapäivällä. Nyt odotellaan että saan kuvia nähtäväksi! Onnittelut koko perheelle!